top of page

Tips&Tricks pentru antrenamentele online

Mediul în care ne antrenăm influențează calitatea și intensitatea exercițiilor pe care le facem. Din acest considerent ne-am gândit că ar fi util să vă oferim o perspectivă și asupra antrenamentelor online, care au început să se bucure de o mai mare popularitate în ultima vreme.


Beneficii


Când vine vorba de antrenamente online, putem enumera diverse atuuri care compensează față de antrenamentele din sală. Cum condițiile diferă între cele două, fiecare are avantaje specifice, iar din anumite puncte de vedere se completează reciproc.


Odată ce te apuci de antrenamente online, vei simți din plin avantajul de a te afla în confortul casei. Există o mai mare libertate de mișcare, întrucât rămâne la latitudinea ta să decizi dacă dorești să fii văzut în timp ce execuți diverse exerciții. Important în acest context este ca antrenamentele să fie făcute corect, sub îndrumarea antrenorului.



De asemenea, ele implică flexibilitate și oferă posibilitatea de a-ți organiza programul după propriul plac. Poți economisi timp, mai ales datorită faptului că deplasarea la sală nu mai reprezintă un factor de care trebuie să ții cont. Este un beneficiu, în special pentru cei care au un program bine delimitat și nu își permit să irosească niciun minut. În acest caz, antrenamentele pot avea loc în orice moment al zilei.


Să nu uităm de faptul că, în contextul actual, este și o metodă sigură de antrenament. Evitând zonele aglomerate și interacțiunea cu persoanele, șansele de îmbolnăvire sunt mai scăzute.



Chiar dacă nu dispui de aparatură și echipamente specifice, nu trebuie să te îngrijorezi. De obicei, exercițiile sunt concepute astfel încât echipamentul să nu reprezinte o problemă. Cu siguranță că nu toți avem greutăți sau air bikes acasă. Asta explică de ce marea majoritate a antrenamentelor online nu includ astfel de cerințe. Ele pot fi făcute și fără echipamente sau, acolo unde sunt necesare, pot fi înlocuite cu obiecte similare, pe care fiecare le are în casă. Putem spune că, antrenamentele online stimulează și creativitatea, nu doar anumite grupe musculare.



Deși există multe beneficii ale antrenamentelor online, internetul pune la dispoziție și informații care nu sunt sigure. Reprezentând o resursă inepuizabilă de materiale scrise, foto sau video, trebuie să știți că nu toate sunt corect executate sau nu se pretează la nevoile fiecăruia. Îndrumarea unui specialist este principalul element care te poate ajuta să faci identifici antrenamentele de calitate.


Ce trebuie să avem în vedere când ne antrenăm acasă?


Obiectivele care stau la baza antrenamentelor online sunt extrem de bine delimitate: pierderea în greutate și dezvoltarea musculară. Cele două pot fi obținute prin procese diferite, motiv pentru care nu se pot atinge simultan.

Odată aleasă direcția spre care dorești să te îndrepți, potrivit nevoilor tale, un program de antrenament trebuie să includă următoarele elemente, pe care le-am trecut și în unul din articolele noastre – „Cu ce este diferit antrenamentul de acasă față de cel din sală”:


a. Serii de exerciții duse aproape de epuizare;

b. Contracții izometrice și excentrice;

c. Pauze scurte;

d. Mișcări unilaterale;

e. Metoda de autoreglare Reps in reserved;


Pe lângă faptul că cele de mai sus contribuie la îndeplinirea obiectivelor propuse, pot ajuta și la evaluarea calității altor antrenamente online.

Toate sunt la fel de importante și indispensabile una celeilalte. Așa se face că progresul poate fi obținut doar prin depășirea condiției fizice existente, fapt ce explică seriile de exerciții duse aproape de epuizare, în vreme ce metoda Reps in Reserved îți permite să apreciezi intensitatea efortului, pentru a dobândi cele mai bune rezultate. Mișcările unilaterale ajută la îndeplinirea celor două, deoarece sunt cele mai solicitante, ceea ce înseamnă că aplici mai multă tensiune asupra mușchiului. După un efort solicitant, intervin pauzele scurte, care generează cel mai bun răspuns la stresul metabolic.


Toate aceste informații sunt dezvoltate în articolul nostru intitulat „Cu ce este diferit antrenamentul de acasă față de cel din sală”. Dacă dorești să afli mai multe despre modul în care funcționează cei cinci itemi și cum îți poți valorifica la capacitate maximă, te invităm să arunci o privire peste el.


Concluzii


Așadar, enumerate punctual, beneficiile antrenamentelor online sunt confortul casei, economisirea timpului, flexibilitatea programului și diminuarea șanselor de îmbolnăvire. Să nu uităm de creativitate, care este în largul ei când vine vorba de substituirea echipamentelor cu obiectele din casă.


Un antrenament corespunzător trebuie să facă apel la mișcări unilaterale, pauze scurte, contracții izometrice și excentrice, metoda Reps in reserved și un efort susținut, care să ducă aproape la epuizare.


Nu în ultimul rând, trebuie să reții că nu toate exercițiile pe care le găsești pe internet sunt corecte sau potrivite pentru tine. Fiecare are nevoi diferite, care pot fi îndeplinite prin programe personalizate. Din acest motiv credem că atenta supraveghere a antrenorului, chiar și în online, este esențială pentru o evoluție constată. Iar pentru a vă bucura de diversitate în ceea ce privește exercițiile, vă recomandăm să alternați antrenamentele online cu cele de la sală.


Dacă te-am convins să te antrenezi online, te invităm să încerci programul Strong at Home .

130 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page