top of page

The Stronger Me - Robert Gergely

Robert este una dintre primele persoane care au semnat pe "The Box - wall of fame". Am povestit mai multe cu el despre sport, cum a ajuns la The Box, dar si obiectivul lui personal care este un pic diferit fata de majoritatea persoanelor care se apuca de sport.





Q: Daca ar fi sa te prezinti in 5 propozitii, care ar fi acestea? Cine esti? Cu ce te ocupi? Care este super puterea ta?


Robert: Am 31 de ani, sunt din Baia Mare, dar de 10-11 ani stau in Cluj unde lucrez in IT. Imi place foarte mult sa merg pe munte, am facut cateva varfuri din Romania, dar mai am pana sa le fac pe toate.

Un alt hobby pentru mine este mountain bike-ul. Am fost chiar si la cateva curse de profil acum cativa ani. Poate ceva ce nu stie toata lumea, e faptul ca imi mai place acvaristica.


Q: Care a fost primul tau contact cu sportul? Ce ti-a placut/ce nu ti-a placut?


Robert: Am fost o persoana activa de cand ma stiu – tot timpul pe afara, dar nu am facut nimic de performanta. La scoala am incercat mai multe sporturi: volei, baschet, inot, dar in principiu am cam renuntat rapid la fiecare.


Tot timpul am fost destul de slabut, dar ma consideram o persoana fit. La un moment, am primit sugestii ca ar trebui sa pun niste kilograme pe mine si m-am hotarat cu niste prieteni din camin sa mergem la sala. Atunci s-a infiripat dorinta de schimbare.


La inceput am mers la o sala clasica, dar mai mult de 2 luni nu m-am tinut pentru ca era prea mare rutina si nu am reusit sa ma motivez. Ma plictiseam, nu stiam daca fac corect si nici ce ar trebui sa fac, desi daca te pui la un aparat nu poti varia foarte mult. Faceam ce vedeam la altii si ce mai stiam dupa ureche.


Apoi am decis sa ma apuc de Crossfit, nici nu stiu cum a ajuns la mine povestea asta. Cred ca ne-au introdus la lucru 7 Card si avand gratuitate, m-am uitat la ce pot sa fac in zona.


La inceput nu concepeam ideea sa ma trezesc dimineata pentru a face sport. As fi zis ca e ceva ce nu am sa fac in viata asta. Am incercat totusi si chiar mi-a placut. Imi place mult sa stiu ca deja am bifat ceva de pe lista si e doar ora 8 sau 9. Simt ca am furat startul. Asa incet, incet au trecut 3 ani de cand fac asta in mod constant.


Q: Ce te-a determinat sa incepi sa te antrenezi la The Box si de cat timp faci acest lucru?


Robert: Am venit cu coach Petrican, deci de la inceput. A contat si ca va stiam pe voi si faptul ca veneam intr-un mediu cunoscut, inconjurat de oameni cu care imi place sa imi petrec timpul.


Q: Cum ai ajuns sa te antrenezi cu Bogdan?


Robert: Am inceput la clase unde am invatat bazele miscarilor, dar cu timpul am simtit ca vreau sa ma focusez pe unele obiective si nevoi personale. Bogdan mi s-a parut ok si imi placea cum organiza activitatile.


Q: In ce fel simti ca te-a schimbat The Box?


Robert: Antrenamentele sunt mult mai specifice acum. Mi-am dezvoltat foarte mult forta. In general imi doresc sa imi depasesc tot timpul recordurile personale. Si sotia ma tot intreaba: “Pana unde vrei sa ajungi?”


Obiectivul meu pe anul acesta este sa ajung la 75 de kilograme, greutate corporala.


Q: Ce inseamna "The Stronger me" pentru tine?


Robert: Dorinta de a fi tot mai bun. Trebuie sa fiu tot timpul atent la detalii pentru a reusi sa imi depasesc limitele. Sunt mici detalii pe care nu poti sa le vezi din start si trebuie optimizate constant. Da... sunt o persoana atenta la detalii.


Q: Cand te-ai bucurat cel mai tare in sala?


Robert: PR la indreptari! Eram la 155 de kg de ceva vreme si tot acolo stagnam, nici nu mai incercasem. Cipri, colegul de antrenament reusise un PR si ma egalase, atunci din orgoliu am reusit sa indrept bara cu 15 kg in plus (170).


Q: Cum ti-ai motiva prietenii sa inceapa sa faca sport? Ce le-ai transmite?


Robert: Pentru mine a functionat cel mai mult tipul asta de antrenamente functionale. Bodybuilding-ul si activitatile dintr-o sala clasica nu le consider sport, pentru mine. Focusul acolo e dezvoltarea muschiului, aici antrenamentele cu greutati libere dezvolta musculatura dar si conditia fizica, anduranta si psihicul.

Tot timpul te gandesti la strategii si programe de antrenament. Te face sa gandesti ca un sportiv, iti da o disciplina. Antrenamentele de genul asta te fac puternic per total.


Q: Cum vezi competitia in sport?


Robert: E competitie si la clase si asta e important pentru ca ma scoate din zona de confort. Cand vad un coleg de nivelul meu ca trage mai tare ma face sa imi fortez limitele ca sa tin aproape.


Asta am observat inca de la inceput, am vazut ca e un grup constant de persoane si cam fiecare cunoaste performantele celuilalt ceea ce dezvolta o mica competitie la nivel de grup. Am simtit dorinta de a fi parte din acest grup si asta m-a motivat sa trag mai tare si sa fiu constant.


Q: Cat de importanta este comunitatea in sport?


Robert: O vad foarte importanta. Comunitatea, grupul, m-a facut sa ma tin de antrenamente. Acum vin de 5-6 ori pe saptamana, s-a obisnuit deja si sotia mea cu asta. E multumita de rezultate si de cat de mult m-am schimbat.

Ca si o paranteza, cand am inceput aveam 57 de kg si acum sunt la 72 de kg. Mai radem cand imi arata cate o poza din perioada aia. Stie ca e nevoie de sacrificiu in schimbarea asta si apreciez ca ma sustine! Imi pregateste mancare ca si pentru un atlet profesionist.


Q: Iti amintesti o chestie amuzanta din sala?


Robert: Stiu ca faceam Murph-ul si la alergare m-am oprit pentru ca efectiv nu am mai putut. Eram pe banda si in momentul cand m-am dat jos mi s-a facut rau. Dupa ce m-am intors de la baie, m-a vazut Bogdan si o zis “ce faci? Ai terminat? Nu? Pai da-i drumul!“

131 views

Recent Posts

See All
bottom of page