top of page

The Stronger Me - Orsi Laszlo

Astazi povestim cu Orsi! Daca ati vedea cu cata pasiunea vorbeste despre sport, cu siguranta v-ati apuca si voi de maine dimineata. O puteti intalni la The Box.

Q: Daca ar fi sa te prezinti in 5 propozitii, care ar fi acestea? Cine esti?


Orsi: Am 25 ani, am terminat Facultatea de Drept si acum sunt la master. In acelasi timp sunt si “a corporate girl”. Lucrez in departamentul financiar juridic a unei multinationale. Sunt din Targu Mures si am ajuns la Cluj acum cativa ani datorita facultatii.


In rest, as zice ca imi place foarte mult Crossfitul, dar pana la urma nu stiu daca as putea sa il denumesc Crossfit. As merge mai mult pe partea de strength pentru ca acolo imi doresc sa progresez. Si cand zic forta nu ma refer la masa musculara, ceea ce merita mentionat pentru ca nu foarte multa lume le diferentiaza.


Imi doresc asta pentru ca imi place mult progresul si exercitiile de Olympic Weightlifting. Miscarile sunt complexe si necesita timp pentru a ajunge la un rezultat. Pentru mine insa este foarte important si drumul parcurs pentru a ajunge la un succes, il apreciez si ma bucur de el.


Prin succes inteleg orice fel de reusita, orice nu am reusit sa fac pana in momentul respectiv si imi iese. De exemplu acum trei luni nu reuseam sa ma urc pe franghie, iar acum merge destul de usor.


Q: Care a fost primul tau contact cu sportul? Ce ti-a placut/ce nu ti-a placut?


Orsi: Nu am facut sport niciodata pana in Februarie anul trecut. Atunci am inceput cu 3 luni de sala conventionala unde ma antrenam singura, cu gantere de 2.5 kg.


Cand am fost mica am stat acasa si am citit carti, nu saream nici macar coarda. La scoala aveam acces doar la handbal, baschet, fotbal si sincer nu ma interesa nicio varianta. Nici macar nu mergeam la orele de educatie fizica.. preferam cafeaua. Anul trecut m-am schimbat 180 de grade.


Simteam ca am nevoie de o schimbare, cumva nu eram impacata cu mine. Simteam ca ceva nu e bine si trebuie sa intervin. Am inceput sa merg apoi la cateva clase de grup unde mi-am data seama ca daca exercitiile de cardio nu imi plac, cele de forta cu gantere ar avea potential.

Eu stau in Grigorescu, dar am inceput sa merg la o sala din Gheorgheni, nu stiam pe nimeni, dar imi placea stilul. Am inceput foarte abrupt si am ales sa merg dimineata la 7, asta desi nu am fost niciodata o persoana matinala.


Q: Ce te-a determinat sa incepi sa te antrenezi la The Box si de cat timp faci acest lucru?


Orsi: La The Box am venit de dinainte de prima zi oficiala, 27 August. Imi amintesc asta pentru ca in prima zi am avut un antrenament cu cate 27 de repetari. Eu am venit cu cateva zile inainte cu Jozsi si Simina.


Cand am aflat ca deschideti sala voastra am vrut sa vin, in special pentru ca stiam ca veti pune accent pe partea de forta si voiam sa continui sa lucrez cu Bogdan.


Q: In ce fel simti ca te-a schimbat The Box?


Orsi: Eu m-am schimbat foarte mult. Prima luna a fost un soc, pentru ca am inceput sa facem altfel de antrenamente in prima parte faceam strength si apoi un WOD. Asa ca mi-am dat seama ca nu am forta nici conditie fizica, nici tehnica. Wall ball-urile au fost un soc – trebuia sa arunc cu mingea mult mai sus decat eram eu obisnuita.


Dupa o luna mi-am dat seama ca sunt varza si am mult de progresat si ca trebuie sa ma apuc serios de antrenamente.


In general, de cand vin aici am devenit mai echilibrata, ca si stil de viata, modul in care mananc si cum ma simt in general.


Q: Ce inseamna "The Stronger me" pentru tine?


Orsi: Inteleg la sens propriu.. o versiune a mea mai puternica. Nu neaparat sa fiu mai consecventa, mai mult de atat nu cred ca pot sa fac. Sa fiu pozitiva si sa am mai multa incredere in mine. Sala ma ajuta mult sa fac asta, am nevoie de incredere ca sa progresez si aici. Sala imi creste forta mentala.


Mi-am dat seama ca am si eu perioade in care ma simt in forta si plina de energie. Insa am si zile mai proaste. Nu inseamna ca nu trag de mine in zilele alea dar nici nu incerc sa imi dobor recorduri.


Q: Ce te motiveaza sa vii la antrenament in fiecare zi?


Orsi: Haha, stau in Grigorescu. Ori de cate ori ii zic cuiva ca vin de acolo toti ma intreba de ce? La 6:20 plec in fiecare dimineata. Asta inseamna ca ma pun la somn pe la 11, desi la 10 ar fi ideal.


Fac asta pentru ca imi place, altfel nu as putea sa ma trezesc. Imi place atmosfera, antrenorul – radem si glumim o gramada. E o atmosfera foarte friendly in general, dar cand trebuie sa fim seriosi suntem. Oamenii chiar trag de ei si asta ma motiveaza foarte tare. Cand vad ca restul isi mai pun pe bara, ma gandesc ca si eu pot mai mult.


Q: Cum ti-ai motiva prietenii sa inceapa sa faca sport? Ce le-ai transmite?


Orsi: Chiar am o prietena care a inceput sa faca Crossfit dupa ce a vazut cat imi place mie. Nu zic neaparat sa faca luma crossfit sau strength & conditioning, fiecare persoana ar trebui sa isi gaseasca un tip de miscare care sa ii placa. Motivul nu trebuie sa fie ca sa acumulezi masa, slabesti sau sa devi mai puternic, ci trebuie gasit un sport al tau, care iti place si te face sa te simti bine. Altfel nu cred ca l-ai putea practica toata viata, si pana la urma despre asta e vorba.


Nu cred ca o persoana are rost sa se bage intr-o dieta sau in antrenamente intense si sa le faca o luna sau doua. Am vazut persoane care au incercat drumul asta si au clacat repede.


Q: Cum vezi competitia in sport?


Orsi: Cred ca evolutia ta depinde mult de conditia fizica, dar si de noroc. Daca prinzi o zi proasta, aia e nu o sa iti iasa mare lucru.

In general competitia ma motiveaza foarte mult. Cand am fost la The Box Throwdown, mi-am data seama ca trebie sa ma apuc sa ma antrenez mai bine, dupa Transylvania Throwdown la fel. Astept concursul unde o sa zic ca se vede ca m-am antrenat.


Dupa concurs, o saptamana am vazut ca nu mai aveam ambitie si nici motivatie. De remarcat ca oricum mergeam la clase. Sunt mandra ca nu m-am lasat pe tanjeala. A fost un punct culminat, in care ma gandeam ca poate nu are rost sa mai vin o perioada.


Intre timp mi-a trecut, am inceput si modulul de weightlifting si m-a ajutat foarte mult. Se vede ca Gabi e halterofil, nu-mi explica stiintific si adevarul e ca nici nu m-ar ajuta asta. A vazut, de exemplu, ca la split jerk nu stau pe toate degetele la piciorul din spate. Nu stiu cum si-a dat seama. Mi-a dat sfaturi foarte mici, dar care au fost revelatii imense pentru mine.


Q: Cat de importanta este comunitatea in sport?


Orsi: Cred ca foarte mult conteaza sa fie o comunitate. In trupa de dimineata de exemplu, nu suntem cei mai buni prieteni, dar ne stim, ne salutam, povestim. Daca facem impreuna ne motivam. De exemplu, daca Lavi incearca cu o greutatea mai mare, incerc si eu. Incet incet, fara sa ne dam seama progresam. Daca as fi singura nu as face nimic.

353 views

Recent Posts

See All
bottom of page