top of page

The Stronger Me - Bogdan Pastiu

"Bravo bah Pastiu, noi suntem mandrii de tine."



Q: Daca ar fi sa te prezinti in 5 propozitii, care ar fi acestea? Cine esti? Cu ce te ocupi? Care este super puterea ta?


Bogdan: Bogdan Pastiu, lumea imi zice puștiu’.. Glumesc! Am 29 de ani si sunt din Sibiu, dar stau in Cluj de 10 ani. Lucrez la o corporatie ca 90% din oamenii pe care ii cunosc. Activez intr-o trupa pe post de tobosar si de abia astept weekend-urile sa merg la cate o cantare.


Q: Care a fost primul tau contact cu sportul? Ce ti-a placut/ce nu ti-a placut?


Bogdan: Tatal meu m-a impins sa fac sport de la o varsta frageda, la 4 ani am fost prima data la ski si am continuat sa fac asta vreo 10 ani pana am luat o pauza.


Cel mai serios sport pe care l-am facut, tanar fiind, a fost karate – 6 ani, dar in general pana am terminat liceul am facut un sport sau altul pentru ca devenise o routina. Mi-a placut ca artele martiale iti ofera o anumita disciplina. Pentru mine a fost un factor important pentru a deveni o persoana mai calma si disciplinata. Mi se parea abolut normal sa faci un tip sport, cam toti prieteni mei faceau asta atunci.


Dupa ce am ajuns la facultate insa, am luat o mare pauza, singura activitate era sa bat in tobe. Lucru care m-a facut sa pun 16 kg pe mine si sa am o stare generala deplorabila. Prin anul 2 sau 3 m-am apucat de o sala foarte clasica de fitness si de vreo 2 ani ma antrenez cu Bogdan si asta e cea mai buna decizie pe care am luat-o. Am avut 89 de kile, iar acum am 72. Viata ordonata de camin pentru mine insemna 2 saorme pe seara.


Q: Cate calorii consumi la un concert?


Bogdan: Nu stiu exact, dar le pui la loc cu beri si drink-uri


Q: Ce te-a determinat sa incepi sa te antrenezi la The Box si de cat timp faci acest lucru?


Bogdan: De la inceput, cu o luna inainte sa deschideti am fost aici prima data, am prins si ciment pe jos. Am venit din cauza lui Bogdan, am zis ca clar o sa continui cu el. Avem o relatie faina, cat de cat profesionala, si cu mult ‘misto’.


Q: In ce fel simti ca te-a schimbat The Box?


Bogdan: Pur sportiv, The Box, iti influenteaza tipul de antremament. Nu e o sala clasica, nu poti izola fiecare muschi cand lucrezi. Faci exercitii compuse care te solicita tare, dar e fain ca sunt o gramada de clase unde alegi ce vrei si combini greutati cu un antrenament de hiit cardio – si sigur nu devinie plictisitor.


Desi ma antrenam deja cu Bogdan, aici am bagat in antrenamente exercitii si accesorii diferite fara sa folosim nimic care izoleaza. Bogdan vine cu foarte multe exercitii interesante.


Q: Ce inseamna "The Stronger me" pentru tine?


Bogdan: Daca e sa o iei in plan propriu ar fi o varianta mai puternica a mea. Eu cred ca e acel ‘eu’ din viitor, pe care daca l-as cunoaste i-as zice ‘bravo bah sunt mandru de tine’, fie ca e vorba de partea profesionala, personala sau sportiva. E cineva care ar fi mers inainte orice ar fi fost.


Q: Ce te motiveaza sa vii la antrenament in fiecare zi?


Bogdan: De multe ori zic ca mai bine as merge acasa, dar e o chestie pe care o fac pentru mine, pentru sanatatea mea, pentru progresul meu fizic. Sa cresc/scad PR-urile. A devenit o routina si e foarte important sa ai grija de corpul tau. E singurul loc unde o sa stai pe planeta asta.


Q: Cum ti-ai motiva prietenii sa inceapa sa faca sport? Ce le-ai transmite?


Bogdan: Le-as zice ‘Fa-ti un favor si apuca-te de sport ca sa nu patesti ceva ce nu ar trebui sa se intample la o varsta asa tanara." Aproape toti is corporatisti, asa ca daca nu fac sport o sa inceapa sa aiba dureri, care la un moment dat or sa vrea sa dispara.


Am incercat metoda asta cu mai multi si mi-a iesit cu unul singur, care inca se tine.


Q: Ne povestesti o experienta amuzanta de cand ai inceput sportul?


Bogdan: Am facut o data un clean, si mi-o tot explicat ca e important sa arunci mainile si sa tragi. Am tras asa tare ca mi-am dat cu bara in gat si apoi am lesinat.


Q: Cum vezi competitia in sport?


Bogdan: Cred ca e un lucru esential, ajungi sa iti descoperi o parte a ta de care nu stiai pana in momentul ala. Cand te antrenezi ai un plan bine stabilit, cand intra adrenalina in competitie, iti dai seama ca planul ala nu mai exista si bagi tare.

Atunci, iei o decizie daca vrei sa mergi asa pana la final si sa doara, dar sa stii ca poti mai mult sau o sa te retragi si o sa fie ca orice fel de antrenament.


Q: Cat de importanta este comunitatea in sport?


Bogdan: Ii un pic over-rated. Eu ma antrenez singur, dar nu pot nega importanta grupului. Fiecare om isi gaseste un factor motivant in cel de langa eI. Din cate am vazut, aici oamenii se motiveaza unul pe altul si mi se pare un lucru de apreciat.


303 views

Recent Posts

See All
bottom of page