top of page

Keep safe and get stronger

Prin articolul de astăzi ne-am propus să amintim măsurile pe care noi, cei de la The Box Barbell Club, le-am luat pentru a preveni virusul. Ducem lupta mai departe împreună, prin respectarea permanentă a acestora, astfel încât să avem grijă de noi și de cei din jur.


Responsabilitățile tale


În sală, fiecare persoană care dorește să participe la antrenamente trebuie să știe faptul că responsabilitățile sunt împărțite. Jumătate îți revin ție, celui care vii la sală pentru antrenament, iar cealaltă jumătate nouă, echipei The Box.


Dacă dorești să vii la un antrenament, te ajutăm noi cu pașii pe care trebuie să îi ai în vedere. Am creat un itinerariu cu cei 10 itemi elementari:


1. Primul pas constă în efectuarea unei rezervări online, care îți permite să selectezi clasa la care vrei să vii și ora la care aceasta are loc, potrivit programului. Trebuie să ai în vedere faptul că poți sta o oră în sală, în baza rezervării.

2. Va fi ncesar să porți masca de protecție de la intrarea în sală și până în vestiar;

3. Dezinfectarea pe mâini se va face în mod constant, iar în primă fază va avea loc la intrarea în sală.

4. Tot la intrare, îți va fi luată temperatura de către unul dintre antrenori. Vei putea participa la antrenament doar dacă valoarea se încadrează în parametri normali.

5. Dacă ai trecut cu bine peste această etapă, urmează să îți faci un check-in în aplicația noastră, prin intermediul căreia putem ține evidența persoanelor care vin la sală.

6. Urmează deplasarea la vestiar, care se face doar cu masca de protecție purtată corespunzător. Aici, îți recomandăm călduros să te speli pe mâini, chiar dacă în urmă cu doar câteva minute te-ai dezinfectat.

7. Deși nu este obligatoriu, te încurajăm să porți masca de protecție pe întreaga perioadă a antrenamentului.

8. Am delimitat spațiul în sală cu ajutorul unor marcaje colorate. Este necesar să fie respectat spațiul alocat, pentru a avea loc distanțarea socială.

9. La încheierea antrenamentului, te rugăm să dezinfectezi echipamentele și suprafețele pe care le-ai uitilizat cu materialele pe care ți le punem la dispoziție.

10. Când te întorci în vestiar, îți recomandăm să te speli, din nou, pe mâini. Nu uita să porți masca de protecție când părăsești vestiarul!


Responsabilitățile noastre


La rândul nostru, trebuie să acordăm atenție respectării măsurilor de prevenire a virusului. Avem un protocol pe care încercăm să îl respectăm, la fel ca voi. Astfel, antrenorii trebuie:


1. Să poarte măști de protecție pe toată durata șederii lor în sală;

2. Să se asigure că persoanele se dezinfectează la intrarea în sală;

3. Să ia temperatura persoanelor care vin să se antreneze;

4. Să verifice dacă cei veniți și-au făcut check-in și, implicit, o rezervare în prealabil;

5. Să asigure păstrarea distanței dintre oameni;

6. Să dezinfecteze echipamentele și suprafețele după fiecare antrenament;

7. Să fie atenți ca persoanele de la antrenamente să nu facă schimb de echipamente între ele;


Ne-am pregătit „până în dinți” cu cele necesare. Astfel, toate aceste reguli le vei regăsi și în sală, indicate pe panourile special amenajate pentru noi toți. Am crescut numărul recipientelor cu dezinfectanți, am marcat spațiul pentru ca fiecare să aibă locul necesar în timpul antrenamentelor. La cele menționate putem adăuga și echipamentul special pentru igienizarea echipamentelor, aparatelor și diverselor suprafețe din sală. Deși ne ocupăm și noi și voi de acest aspect, am suplimentat toate acestea și cu serviciile unei firme de curățenie, care ne vizitează zilnic.


Am schimbat puțin modul în care se desfășoară antrenamentele, pe care le-am gândit astfel încât contactul între persoane să fie minimizat: nu mai sunt antrenamente în echipă, nu sunt împrumutate echipamentele. Cu toate acestea, eforturile ar fi în zadar fără ajutorul vostru.


Aceleași măsuri sunt luate și la ședințele de kinetoterapie.


Ne antrenăm împreună în condiții sigure


Știm că trecem printr-o perioadă dificilă, însă este important să rămânem activi, atât din perspectivă psihologică, cât și fizică. Totodată, este benefic să ne păstrăm activitățile pe care le făceam și înainte. Noi încurajăm venitul la sală, dar, în același timp, suntem conștienți de situația în care ne aflăm, așa că trebuie să ne protejăm unul pe celălalt. Asta se răsfrânge și înafara sălii, în modul în care ne comportăm și ce facem: să ne expunem cât mai puțin, ca să ne protejăm comunitatea și beneficiul acesta pe care îl avem, cel de a merge la sală, care ne-a lipsit foarte mult în cele trei luni cât am făcut antrenamente online. Nu suntem noi în măsură să spunem ce trebuie să facă fiecare, dar credem că este important să ne protejăm și să avem grijă unii de alții.”

76 views

Recent Posts

See All
bottom of page