top of page

Impresii despre The Box

După două luni de antrenamente online, am fost curioși să aflăm ce cred despre The Box cei care au participat săptămânal sau chiar zilnic la clase. Am descoprit opiniile și celor care, din varii motive, nu ni s-au putut alătura în mediul online, precum și ceea ce ne menține uniți, chiar dacă trecem prin perioade mai dificile, uneori. Vă invit să tragem concluziile împreună.


Care sunt avantajele antrenamentelor online?


Zi de zi, ne petrecem câteva ore pe platformele online de streaming, pentru a desfășura antrenamente împreună. Am observat implicarea tuturor, fapt ce ne-a motivat să aflăm impresiile membrilor comunității noastre despre noi și munca pe care o depunem. Mai jos veți putea vedea o parte dintre ele:


Natalia Paul – „Am reușit să identific mai multe avantaje ale antrenamentelor online, însă cel mai important este acela că pot să le desfășor atunci când îmi permite timpul, fără să fiu constrânsă de ora la care se închide sala, de ora la care este o clasă la care doresc să particip, ora la care ies de la facultate sau de programul, uneori fluctuant, de la muncă. Tot la capitolul disponibilitate amintesc și de economisirea timpului reflectat prin parcurgerea distanței până la sală și înapoi. Pe lângă aceste aspecte, un lucru care, cel puțin pentru mine, este relativ avantajos constă în faptul că am reușit să îmi dezvolt musculatura, folosindu-mă de propria greutate.


Sorina Palcu-Hangea – „Din punctul meu de vedere, antrenamentele online sunt comode și la îndemână pentru oricine, necesită puțină recuzită, puțin timp - având în vedere că nu implică deplasare- și reprezintă un mod foarte eficient de a te menține în forma, când nu exista posibilitatea de antrenament în sală. Mi s-au părut diverse, potrivite ca oră și au devenit o rutină binevenită, într-o perioadă în care nu prea mai semăna nimic cu ce știam. Evident, nu se compară ca atmosferă și interacțiune umană cu antrenamentele din sală – au lipsit greutățile, aparatele, dar cu toate acestea au fost și rămân în continuare extrem de utile și foarte eficiente. Mi s-a părut foarte faină flexibilitatea și adaptabilitatea tuturor, și foarte necesară, de altfel.”


Facem antrenamentele la sală sau acasă, online?


Deși antrenamentele în online sunt mult mai comode, marea majoritate a participanților sunt de părere că ele nu pot fi înlocuite cu cele din sală. Este adevărat că exercițiile sunt diverse, chiar dacă stăm în casă, însă lipsește interacțiunea cu oamenii.


Ne-am întrebat: se vor întoarce oamenii în sală după ce va dispărea virusul? Bianca Fried, în articolul anterior, ne-a spus deja că va reveni, cu o mică reticență la început. Dragoș Mihai Marcean, pe de altă parte, nu ar ezita deloc: „100% m-aș întoarce la sală. Acolo, avem posibilitatea de a face antrenamentele mai diversificate. Plus, sunt o persoană destul de sociabilă. Îmi place să fiu înconjurat de alți oameni și să vorbim, să râdem, etc. Mai mult decât atât, la sală, antrenorii pot mai ușor să observe dacă nu execut ceva corect și să remediem situația. Nici nu ne pasă dacă nu funcționează internetul.”


De ce contează interacțiunea cu cei din sală?


Comunitatea îmbinată cu profesionalismul sunt principalele motive pentru care este apreciat The Box. Antrenori sau atleți, toți la un loc, au creat o legătură pe care distanțarea socială nu a putut-o rupe.


Deși nu a participat la antrenamentele online, Májai Zsigmond Örs crede în continuare că punctele tari ale The Box sunt: „Una dintre armele The Box este libertatea, în sensul că pot merge de dimineața până seara pentru a mă antrena. A doua chestie ține de oamenii potriviți, profesioniști. Din fericire, sunt multe persoane la The Box care vor sa aibă rezultate din ce în ce mai bune și muncesc pentru asta. Automat când îi văd, mă motivez să ajung la nivelul lor. Apreciez și faptul că antrenorii sunt super documentați și știu ce trebuie să facă. Sunt dispuși să te ajute oricând, iar acest lucru îl întâlnești mai rar la sălile de forță/fitness. Pentru mine, toate acestea fac din The Box un loc special.”


În calitate de antrenor, Valentin Ignat vine și întărește cele de mai sus, oferind următoarea opinie: „Ați zice că părerea mea este subiectivă, din moment ce fac parte din echipa The Box de peste un an, dar vă asigur că sunt cel mai obiectiv când vine vorba despre dezvoltarea noastră sau a atleților noștri. Eu iubesc, atât sportul, sub orice formă a lui, cât și oamenii dedicați. Mi-am dat seama că, alături de The Box mă maturizez pe zi ce trece, din punct de vedere personal și profesional. Iubesc clasele și legătura ce se creează între noi de la un antrenament la celălalt, dar pot spune că am trecut și prin momente dificile. Cel mai important este să rămânem uniți, nu doar la bine, ci mai ales când ne este greu. Apreciez foarte mult ajutorul tuturor (atleți și echipă) venit în consolidarea mea ca antrenor și vă promit că vă voi fi alături, pentru că meritați. Nu ne mai lungim. Sper să mă țină balamalele și să facem sport împreună cel puțin 20 de ani de acum înainte.”


Prin urmare, că vorbim despre antrenamentele online sau despre cele din sală, cert este că s-a creat o comunitate, care oferă voie bună și ajutor necondiționat. Sprijinul reciproc a făcut ca distanțarea socială să fie suportabilă și să nu ducă la izolarea de cei din jurul nostru.

623 views

Recent Posts

See All
bottom of page