top of page

De la birou direct la The Box

Simțind nevoia de a preveni un stil de viață sedentar, Tania-Nicoleta Neagotă merge cu regularitate la sală. Are treizeci de ani, lucrează ca Delivery Assurance Lead într-o companie de IT, la Betfair Romania Development. Rolul său seamănă cu cel al unui project manager, în sensul că organizează, în funcție de resurse și alocarea financiară, echipele care urmează să lucreze. „Ne ocupăm și de forecast-uri și cam tot ce nu ține de elaborarea codurilor. Fac asta de un an și jumătate”.



Introducere în lumea Taniei


Cuvintele care o descriu cel mai bine pe Tania sunt: cafeaua, condusul, perseverența, ambiția și perfecționismul. Este o persoană extrem de atentă la amănunte: „Am o imagine care îmi trece prin fața ochilor și îmi aduc aminte detalii care, de multe ori, nu-s neapărat relevante, dar există situații când devin utile.”


Îi place să doarmă, fapt pentru care se trezește destul de târziu, ceea ce o face să treacă seara pragul sălii de forță: „Îmi sună ceasul de vreo cinci ori, îi dau snooze și mă culc la loc. Mă grăbesc să ajung la serviciu. În general, pe la 9:15-9:30 sunt acolo. Recuperez, oricum, pentru că nu poți pierde timpul. Stau până pe la ora 18, după care vin direct la sală, unde mă antrenez cu coach Petrican. Apoi ies în oraș sau mă duc direct acasă. Acesta e programul și încerc, pe cât posibil, să nu îl încalc. Scuze pot găsi oricând, dar cum dimineața nu mă pot trezi, seara e cam singura „fereastră” când pot include sportul în agendă.”


„Sportul îmi dă o stare de bine”


Pentru Tania, sportul constituie nevoia de a face ceva diferit față de programul de muncă, „mai ales că nu suntem concepuți să stăm opt ore pe scaun. Îmi dă o stare de bine. N-aș putea să sar peste. Dacă sunt două sau trei zile când nu ajung la sală din oarecare motive, nu mă simt bine. Și nici nu am aceeași energie. Multă lume zice că e obosită după o zi de muncă, dar pentru mine stă altfel situația: parcă pot face orice pe lume.” Astfel, sportul este văzut ca o sursă de energie și echilibru: poți să îți organizezi mai riguros mesele, somnul, activitățile.


Îi plac antrenamentele cu greutăți, pentru că totul e scalabil și își poate da seama dacă a evoluat. Deși job-ul reprezintă o provocare, antrenamentele o completează cu un surplus: „La scurt timp după angajare, am început să merg la sală, pentru că era o nevoie pe care o resimțeam. De atunci, merg constant la sală, cu mici pauze. Am încercat mare parte din sălile de fitness din Cluj și la niciuna nu mi-am petrecut atât de mult timp ca la The Box.”




Cum a ajuns Tania să se antreneze la The Box


Tania a aflat de existența sălii de sport The Box înainte ca aceasta să fie deschisă, datorita relației de colegialitate pe care aceasta o avea cu Dan: ,,El mi-a spus, pe vremea când lucram împreună la Betfair Romania Development, că urmează să deschidă o sală, iar ideea m-a încantat foarte tare. Auzisem de tipul de antrenament adoptat de cei de la The Box și am cochetat cu ideea. Prima data am venit la o ședință cu trei oameni și a fost foarte interesant. E diferit de o sală de fitness. Aici erau exerciții complexe, exerciții funcționale, mai precis, ceea ce voiam eu să fac. ” Așadar, modul diferit de abordare combinat cu exercițiile practice au fost factorii atractivi, ce au facut-o pe Tania să încerce crossfitul în sala The Box.


The stronger us and The stronger me


În fiecare zi întâlnim oameni noi. Aceștia pot să ne devină prieteni, iar pentru Tania oamenii noi pe care i-a cunoscut la The Box sunt acum comunitatea din care ea se simte parte: ,,Oamenii la sală nu sunt extrem de confortabili cu ei înșiși. Aici, îi cunosc aproape pe toți și e diferit. Simți că faci parte dintr-o comunitate. Acum, sinceră să fiu, nici eu nu-s un om extrovertit, care să își facă foarte ușor prieteni, iar asta e vizibil. Cu timpul, am mai început să leg câte o glumă, două. A ajutat și munca în echipă. ”


Conștientizarea diferențelor între oameni au determinat-o să își structureze filozofia după care trăiește: ,,Fiecare are câte o poveste, în care poți să regăsești elemente prin care te poți identifica. Atunci îți dai seama că oamenii nu sunt diferiți de tine. Fiecare are un job, un stil de viață activ, iar fiecare își aduce aportul propriu. E un amalgam fain de oameni. Pentru mine, „The stronger me” reprezintă posibilitatea de evoluție!''





Inside The Box


The Box nu e doar o sală, e un loc în care oameni diverși își lucrează corpul într-un mod eficient și personalizat pe necesitățile acestora: ,,Ce-mi place la The Box e faptul că există focusul pentru postură și exerciții care să îți simetrizeze corpul. E important să evoluezi în lucrul cu greutăți sau să devii mai puternic, dar, în același timp, trebuie să faci lucrurile corect fără să îți dăunezi ție însuți. De exemplu, coach se uita la postura mea, cum mi se mișcă mușchii spatelui când fac exerciții și are grijă să nu fie suprasolicitați, să existe și mobilitate. Iar acest lucru nu l-am mai întâlnit până acum.”


266 views

Recent Posts

See All
bottom of page