top of page

The Box Throwdown văzut prin obiectivul unui aparat foto

Cristina Vâjâean este unul dintre membrii comunității The Box încă de când a fost înființată sala. Are 28 de ani și lucrează ca HR specialist la Tora Trading Services, o companie de IT din Cluj. De asemenea, urmează Școala Doctorală de Psihologie, domeniu care o fascinează dinainte să înceapă studiile pentru licență și master. O altă pasiune longevivă constă în arta fotografică, pe care o valorifică din plin în timpul rămas.

„Până acum, The Box e locul meu preferat”


Cristina a început să facă sport în urmă cu patru ani. De atunci, această activitate a devenit o parte indispensabilă stilului său de viață.


La The Box a început să se antreneze de când s-au ținut primele clase: „Vin de când s-a deschis. Nu e prima experiență pe care am avut-o cu antrenamentele de la sală, însă, până acum, e locul meu preferat. Îmi place foarte mult The Box, de la comunitatea pe care au reușit să o construiască, până la profesionalismul antrenorilor și calitatea claselor.”


La antrenamente vine de trei ori pe săptămână, timp în care participă la clasele de Strength and Conditioning și Glute. Motivele sunt simple: „mă scot din zona de confort, dar într-un mod plăcut, și mă ajută să îmi ating obiectivele pe care mi le propun. De asemenea, mi-a plăcut extrem de mult clasa de weightlifting ținută de Gabi.”



The Box Throwdown


Unul dintre evenimentele recent organizate de The Box a fost competiția internă The Box Throwdown, la care s-a înscris și Cristina, în cadrul probelor de începători. A luat această decizie prin raportarea la o altă competiție organizată de către The Box: „Am mai participat la un concurs asemănător la The Box, anul trecut. Probabil asta m-a motivat să particip și anul acesta.”



S-a antrenat pentru The Box Throwdown cu două săptămâni înainte de competiție: „ Am urmat antrenamentele așa cum o fac în mod normal, dar cu două săptămâni înainte am luat totul mult mai în serios. Pe de altă parte, condiția fizică nu se face cu o săptămână înainte, așa că am dormit bine cu două nopți înainte”.


Nu i s-a părut o competiție ușoară. A întâmpinat mici dificultăți când a venit vorba de rezistență: Fiind mai puțin pregătită pe partea de endurance, mi-au fost mai dificile probele care au necesitat mult cardio. Astfel că partea de rowing a fost cea mai dificilă pentru mine. Senzația de durere la dinți, după o probă, nu am mai întâlnit-o.”


Probe după probe… Însă una dintre ele, de această data, nu a mai fost de natură fizică, ci emoțională. A avut un grad de dificultate ridicat și nu a putut fi evitată. Cristina a recunoscut faptul că s-a trezit de dimineață cu emoții care au persistat, de altfel, și pe perioada consursului, dar la final „le-am înlocuit cu entuziasmul de după”.


Pentru ea nu a contat podiumul, ci dobândirea unei experiențe. A terminat concursul pe a cincea poziție în clasament. „Am avut gânduri să renunț și să nu particip, deoarece nu mă simțeam în cea mai bună formă, însă sunt foarte fericită că până la urmă am participat. În asta a constat cea mai mare satisfacție pe care puteam să o am.”


„The Stronger Me”, „The Stronger Us”


Unul dintre principalele motive pentru care Cristina a dorit să se antreneze la The Box ține de profesionalism: „Sinceră să fiu, la început, nu era foarte clar care e direcția pe care au abordat-o cei de la The Box. Însă, pe parcurs, cel mai mult mi-a atras atenția tehnica pe care s-au canalizat. De-a lungul timpului, am neglijat destul de mult acest aspect, iar lipsa unei tehnici în exerciții m-a făcut să le învăț greșit.”


De asemenea, și comunitatea din care face parte acum a avut un cuvânt de spus în stabilirea deciziei: „Comunitatea e unul din principalele motive pentru care vin la The Box. Suntem ființe sociabile, avem nevoie de asta. Mă motivează să cunosc oamenii cu care merg la antrenamente, să schimb experiențe cu ei și să simt că rezonăm. Mă face să mă simt în largul meu.”


„The Stronger Me” este unul dintre conceptele pe care se bazează The Box. Membrii comunității au asimilat trăsăturile acestuia și le-au dezvoltat, fiecare după propria personalitate și propriile nevoi. Astfel, pentru Cristina, conceptul înseamnă „un Vâj mai sănătos și mai sexy (spuneam mai sus că îmi plac clasele de Glute). Asociez sportul cu o stare de bine, de provocare și autodepășire.”


Amintiri și impresii din The Box


De când a venit la The Box, Cristina mărturisește că a avut parte de experiențe plăcute, amuzante, dar și de provocări. Pe una dintre ele și-o amintește cu acuratețe: „Am început cursul de weightlifting cu Gabi Sîncrăian, unde, probabil, pe la mijlocul cursului, bărbia mea a făcut cunoștință cu haltera. Partea pe care am ținut-o minte, pe lângă buzele care nu au înțeles prea multe, a fost reacția lui Gabi, extrem de profesionistă și calmă, fapt ce m-a ajutat mult să continui să exersez mișcarea de clean & jerk.”



Nu crede că am avut parte de experiențe neplăcute. Ceea ce consideră că poate fi mai dificil, este integrat automat la categoria „provocări”, întrucât Cristina este o fire determinată și perseverentă. „Am încercat diverse ore la care să vin la clasele de la The Box, iar la prima vedere s-ar putea spune că antrenamentele de la 7 dimineață cu Bogdan Petrican ar putea fi experiențe neplăcute. Dar nu… din contra, consider că, dacă reușesc să ajung dimineața la clase, cu siguranță urmează o zi plină de energie și bună dispoziție (dacă respect un program strict de somn).”


Printre altele, Cristina admiră la The Box modul în care își expune imaginea pe social media: „Mi-a plăcut faptul că s-a evidențiat printr-un stil diferit față de restul sălilor din Cluj, mai ales la capitolul „imagine”. Fiind o persoană creativă, îmi place să văd cât de bine gândit e conceptul și brandul The Box. Să luăm, de exemplu, pagina de Instagram: e curată, focusată pe sport și constantă.”


În încheiere, vă transmitem că…


„Citim și auzim peste tot despre faptul că trebuie să ne acceptăm necondiționat. Așa e! S-ar putea înțelege faptul că asta presupune că nu contează condiția fizică, deoarece trebuie să te iubești așa cum ești. Greșit! Acceptarea propriului corp nu anulează faptul că trebuie să ți-l respecți mai presus de orice, deoarece asta stă la baza a tot. Respectă-ți corpul și ai grijă de sănătatea ta!” – Cristina
390 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page