top of page

The Box la început de an

Acum doi ani de zile, luna Decembrie era luna mea preferată din an. Era foarte aglomerată, plină de proiecte diferite față de restul anului. Cele mai faine proiecte pe care le găsești în lumea corporatistă – cele din CSR. Ei bine.. acum doi ani eram încă în Betfair România Development, locul în care am crescut, am învățat și am căpătat încredere. În fiecare Decembrie, în Betfair se face Charity treat sale, colegii gătesc pentru colegi, iar banii strânși cu această ocazie sunt folosiți pentru diferite cauza nobile. Anul acesta am înțeles că s-a strâns o suma record. Felicitări!


Apoi mai era Shoebox – o caravana cu care băteam drumurile județului pentru a face copii fericiți înainte de Crăciuni! Câteodată mi-e dor de viața de acum doi ani, mi-e dor de oamenii faini pe care i-am cunoscut acolo, mi-e dor de adrenalina unei zile pline de ședințe, mi-e dor de aglomerația unui birou de nouă sute de oameni și de „call-urile ” zilnice către țări din vest.


Acum e altfel.. mai sorb o gură de cafea, mă ridic de la birou și dau o tură prin sală. Deși e 23 Decembrie, sala e plină cu oameni dragi. Gata, am și uitat de Betfair, Londra sau Porto. Mă încarc de energie și revin la laptop pentru a trece în revistă anul 2019. Primul an calendaristic întreg pentru The Box.. și mama ce an!




Focusul nostru la începutul anului a fost să stabilizăm business-ul, să ne înțelegem mai bine membrii și să devenim un business sustenabil. Avem acum o comunitate de trei ori mai mare față de anul trecut. Am cunoscut o mulțime de oameni noi, speciali. Fiecare a contribuit cu câte puțin la povestea noastră. În același timp, au fost și momente dificile în care bâjbâiam pasul următor, cum ar fi plecarea Ancăi, ea fiind unul dintre stâlpi primelor luni de The Box. Mult au mai plâns băieții de la prânz după ea.


Totuși, norocul nostru a fost că am reușit să găsim oamenii potriviți ca să ducă povestea mai departe: Vali, Cipri și Laur zici că sunt cu noi, nu de când am deschis, ci mai degrabă de vreo zece ani.. și Maria chiar e. Anul acest am închegat și echipa de reabilitare: Olga, Lazăr și Florin și am pus la punct un spațiu nou în care să își facă de cap. Nu în ultimul rând, Elena a adus stropul de culoare de pe pagină theboxbarbellclub.com, prin interviurile cu voi. Nu mi s-a întâmplat de multe ori, dar, în momentul acesta, simt că avem echipa potrivită pentru viitor. Fiecare dintre ei e parte din The Box și așa ne completăm reciproc. O creștere a echipei de la cinci la treisprezece persoane nu are cum să fie simplă, însă parcă totul a fost mai ușor decât mă așteptăm.





Anul acesta, am lansat și un program nou de clase, care ne-a ajutat să înțelegem mai bine modul în care filozofia antrenamentelor de la The Box poate fi transmisă cât mai ușor. Unele clase au mers bine, altele mai puțin bine. Îmi place să cred că am înțeles motivele, iar anul viitor le vom îmbunătăți pe baza feedback-ului vostru.


Comunitatea este unul dintre principalele noastre focusuri, pentru că știm cât de greu este să îți schimbi stilul de viață, fapt pentru care dorim ca în momentele grele, să fiți înconjurați de oameni care va susțin. Tot împreună ne-am distrat la party-uri și am mers în bootcamp-uri – fie că au fost la Alin la Moara din pădure, fie că au fost în Grecia. Tot ca să mai suferim un pic împreună, am rezistat și o luna fără zahăr – Mulțumim de idee, Diana!


Viziunea noastră pentru The Box implică și o componentă de educare și de creștere a conștientizării societății, asupra sportului și a problemelor ridicate de sedentarism. Așa se face că o mare parte din timpul nostru, anul acesta, a fost orientat în această direcție. Anul acest am împărtășit din cunoștințele noastre prin intermediul seminarelor, fie că au fost cele de Strength ale lui Bogdan, fie cele de Olympic Weightlifting cu Gabi. De asemenea, am discutat teme de nutriție cu Diana. Am încercat să ajungem la cei care, din diverse motive, ne trec mai greu pragul sălii.


Am avut peste șaizeci de postări pe blog, ce au avut ca scop facilitarea accesului la informații specifice antrenamentelor și business-ului. Unele au avut rolul de a împărtăși povestea membrilor noștri, precum și abordarea lor față de viața sportivă.


Am mers cu mare drag la diverse companii pentru a povesti despre ergonomie, nutriție sau problemele ridicate de un stil de viață sedentar. Ba unii dintre ei și-au dorit să vină și în sală să vedem cine e cel mai fit din compania lor.


Am reînnodat prietenii mai vechi și am cunoscut o grămadă de oameni noi, prin intermediul Transylvania Throwdown. În același timp, am motivat cei mai buni atelti din România să concureze nu o data, ci de patru ori, în patru orașe diferite, reușind, astfel, să aducem lumea mai aproape de sport. Pe lângă TT, au mai fost încă două concursuri: The Box Throwdown, care a fost o competiție internă, și Strength Games, unde am descoperit o altă abordare pentru testarea forței, cu o atenție sporită asupra corectitudinii mișcărilor.


Când zic că ne-am făcut prieteni noi, mă refer și la cei de la Banca Transilvania și, în special, BT MIC, care ne-au fost alături și ne-au întins o mâna când am avut nevoie. Presimt că este un parteneriat de lungă durata, după cum spuneam și în interviul din Ziarul Financiar, unde am vrut să transmitem că se poate să faci un business din pasiunea ta, și mai presus, să îi ajuți pe alții. Același lucru l-am transmis și în emisiunea „Români care dezvoltă România”. A, stați! Pe asta încă nu ați văzut-o. Fiți cu ochii pe noi!


Ideea e că noi credem că, la treizeci de ani de la revoluție, România este pe drumul cel bun, dar mai durează un pic până să ajungem unde ne dorim. Iar că să putem să ajungem acolo, trebuie să fim sănătoși și puternici. Pentru asta pregătim noi lumea aici. Cam același lucru îl fac și cei de la Walking month, cu care ne face mare plăcere să evoluăm deja de doi ani.




Am adus lumea mai aproape de sport și prin continuarea parteneriatului cu Sports Festival, care ne place foarte mult. De ce? Pentru că avem o misiune similar și împreună putem avea un impact mai mare printer copii, adulți și vârstnici. Prin intermediul lor l-am cunoscut pe dl Emil, care la 92 de ani, a făcut zece flotări. Tot dânsul ne-a invitat să îi cunoaștem prietenii, și așa am ajuns să facem sport, o dată pe săptămână, la Centrul de Vârstnici numărul 2 din Cluj. Avem noroc cu Betfair, care ne susține în acest demers. Mai mult decât atât, facem sport tot o dată pe săptămâna și cu copii de la Transilvania Seeds și CS Rugby Cluj.


Toate cele de mai sus sună frumos, dar parcă niciuna nu mă face să mă simt mai mândru, decât când vorbesc despre un proiect, în care am conlucrat o mare parte din membrii comunității The Box. Împreună am transpirat și ne-am strofocat, ca să strângem bani pentru proiectul The Beard Mobile al celor de la Beard Brothers. Împreună am reușit să strângem o suma considerabilă și să avem o zi minunată.

Și tot împreună, prin modul nostru de viață, reușim să atragem din ce în ce mai mulți oameni spre sport. Și nu e lucru ușor să aloci 1h/zi pentru sport, în societatea contemporană. Dar noi reușim și, astfel, îi inspirăm și pe cei din jurul nostru. Noi, echipa The Box, suntem mândri de fiecare membru al comunității noastre.





Anul acesta ne-am descoperit identitatea și am creionat viitorul. Dacă 2019 a fost despre descoperiri, stabilitate și consolidare, 2020 va fi despre creștere. Pentru a ne îndeplini obiectivul de a scădea numărul de oameni sedentari din jurul nostru, trebuie să facem acest pas. Și, bineînțeles, ne bazăm pe voi, COMUNITATEA THE BOX, pe prezența voastră și pe sfaturile venite de la voi. Împreună credem că putem să facem ceva semnificativ pentru România.


Da… am lăsat niște oameni faini în spate la vechiul job, dar din fericire am descoperit oameni excepționali și, împreună, am pus bazele unei comunități dornice să se depășească pe sine însăși.


În numele echipei The Box, vă doresc Sărbători fericite și La mulți ani!

139 views

Recent Posts

See All
bottom of page