top of page

„În sport contează să fii constant”

Updated: Feb 18, 2020

Pasiunea pentru sport și dorința de a interacționa cu membrii comunității sunt principalele motive pentru care oamenii vin la The Box. Cu o conștiinciozitate greu de întrecut, Gabriela Hădărean este unul dintre membrii activi ai sălii, care are o prezență de 99% la clasele de Glute Lab. Cu un trecut sportiv considerabil, ea s-a regăsit în antrenamentele practicate la The Box, după ce a încercat diverse sporturi și exerciții profesionale.


Portretul Gabrielei


Gabriela are 29 de ani. A studiat la Facultatea de Științe Economice din Cluj-Napoca, în cadrul specializării Finanțe Bănci. În prezent este concultant financiar. Lucrează de acasă, iar acest fapt îi aduce mai multe beneficii decât dezavantaje, după cum crede ea însăși: „Acum, sincer, văd mai multe avantaje, însă la început, mi-a fost greu să nu mă las distrasă de activitățile pe care le-aș putea avea acasă: spală vase, apucă-te de curățenie, gătește, ș.a. Pe lângă asta, nu mai interacționez la fel de mult cu oamenii, însă aici a intervenit sala, ceea ce e un plus. Avantajele sunt că ai confortul casei, nu trebuie să te trezești foarte devreme ca să ajungi la birou. Am învățat să îmi administrez timpul, să îmi prioritizez tot ceea ce am de făcut la job și să mă descurc singură, atunci când întâmpin probleme.”




Este o fire organizată, ambițioasă, care acordă multă importanță detaliilor și răbdătoare: „Din ce spun prietenii, sunt cea mai calmă fire pe care o cunosc ei.” Iubește animalele, iar acest fapt se poate observa din relația strânsă pe care o are cu Luna, cățelușa sa, pe care o aduce foarte des la sală. Gabriela este pasionată de arta fotografică și de cea culinară: „Îmi place să gătesc. Pastele sunt specialitatea mea. Mă descurc destul de bine să fac tot felul de paste și de sosuri. Îmi ies și prăjiturile bune, ca de exemplu lava cake sau tiramisu, iar băieții de la sală pot confirma. Gătesc și mâncăruri tradiționale: sarmale, ciorbe, mămăligă. Totuși, cel mai mult îmi place să prepar micul dejun.”


„Am făcut sport de când mă știu”


Gabriela a fost preocupată încă de la 7 ani să facă sport. A început prin a lua lecții de karate, iar în gimnaziu a continuat cu handbalul: „Am început de mică să fac karate și am persistat în această direcție vreo patru ani. Din clasa a V-a am făcut handbal. Am făcut la nivel local și județean. Îmi plăcea super mult și aș fi vrut să mă duc mai departe, însă cum pentru părinți contează mai mult școala, povestea s-a încheiat peste patru ani.”


La liceu și-a schimbat optica și s-a orientat spre aerobic, tenis și înot: „Nu am făcut zumba, kangoo sau sporturi dansante. Când am ajuns la facultate, m-am dus la sală de fitness și body building. Am făcut clase de cycling, body pump, TRX. Nu știu să fi avut perioade lungi în care să nu fi făcut nimic. Am făcut pauze doar când am avut probleme medicale, mare parte, însă nu am depășit trei luni de inactivitate.”


Ce reprezintă sportul pentru Gabriela?


Importanța sportului a conștientizat-o încă de mică, ceea ce justifică și perseverența de-a lungul timpului. Pe lângă menținerea unui corp sănătos și armonios, sportul implică și o latură socială, deoarece poate fi privit ca pe o metodă de socializare: „Lucrând de acasă, mă ajută foarte mult să întâlnesc diferite persoane cu care interacționez, vorbesc, am legat chiar și prietenii în afara sălii. E un mod prin care mă eliberez de stres, de probleme și alte gânduri și prin care încerc să mențin un stil de viață sănătos.”


Sportul nu îl privește doar prin experiența personală, ci se raportează și la oamenii din jur și la reușitele lor sportive, fie că sunt cunoscuți sau nu. Încearcă să găsească modele în cei pe care îi observă și să analizeze calitățile ce i-au determinat să evolueze. Are câțiva sportivi pe care îi apreciază, iar printre ei se numără Simona Halep, Tiberiu Ușeriu și, bineînțeles, Nadia Comăneci: „Pe Simona Halep o admir pentru că o văd o fată extraordinar de ambițioasă, foarte muncitoare. A reușit să iasă din tipare prin faptul că la vârsta ei a ajuns la o asemenea performanță. Îl admir și pe Tiberiu Ușeriu, care a urcat pe podiumul Ultramaratonului Arctic. Îl apreciez pentru că e un om care a comis greșeli la viața lui, a făcut închisoare pentru jaf, iar prin sport și-a demonstrat valoarea. Nu în ultimul rând o apreciez pe Nadia Comăneci, pentru că e Nadia Comăneci. Aici nici nu mai există loc de explicații.”


Am ajuns la The Box


La The Box s-a antrenat încă de când s-a deschis. Cum a ajuns aici? Răspunsul e simplu: „Am venit la pachet cu Bogdan. Ne cunoscusem cu jumătate de an înainte de a deschide sala.” Cu toate acestea, motivul pentru care a rămas nu a fost doar Bogdan. Au contat mult și antrenamentele pe care le-a făcut la sală.


A ajuns adepta antrenamentelor de forță, deși situația inițială stătea diferit: „Eu când am venit la The Box aveam 60kg. La înălțimea mea, nu pot spune că eram grasă. Am 1,63m. Făceam cardio și mi-am dat seama că nu mă ajutau antrenamentele de acest gen. Nu mi se potriveau mie. Simțeam că tot ce mâncam se depunea. Și chiar mâncam extrem de puțin în perioada aceea. În schimb, antrenamentele de forță m-au ajutat să ajung unde îmi doream.”



Deși acum preferă antrenamentele de forță, la început le respingea vehement din cauza unor probleme de natură medicală: „Nu am vrut să mă antrenez cu greutăți din cauza unor probleme la spate. Acum un an și jumătate, am mers și mi-am făcut investigații. Mi-au descoperi noduli pe coloană care se deplasează. Pățeam să mă trezesc dimineața și de durere să nu îmi pot ține spatele drept. Am avut încredere în Bogdan și am venit la clase ca să îmi remediez problema. În trei luni de zile mi-am întărit musculatura spatelui. Mi se recomandase să fac infiltrații în coloană sau mai exista și posibilitatea extirpării nodulilor prin operație. Prin exercițiile făcute aici, la The Box, am reușit să scap de durerile respective. Dezechilibrele musculare duc de fapt la dureri spate, precum și pozițiile incorecte ale corpului.”


Contează comunitatea pentru Gabriela?


Gabriela recunoaște faptul că nu vedea comunitatea importantă în sport până să vină la The Box: „Mergeam la sală, făceam ce trebuia, nu mă interesa, în mod special, de restul persoanelor, chiar dacă dădeam zilnic de ele. Interacțiunea era minimă. Ne salutam, schimbam două-trei cuvinte și cam atât. Aici, avem o comunitate foarte bine închegată. The Box e un loc unde poți să vii fără să conteze cum ești îmbrăcat sau cum arăți. Nu vii ca să îți faci un selfie, ci ca să te antrenezi. Ne susținem între noi.”


A participat la Bootcamp-urile organizate de The Box. Am fost la cele de la Văleni și Grecia: „Cel mai mult mi-a plăcut cel din Grecia. Am preferat să mergem în Lefkada pentru că poți ajunge cu mașina până acolo. Făceam antrenamente în fiecare dimineață la ora 8. Nu erau extrem de dificile, pentru că stăteam și la plajă după ce le terminam și erau Soarele, apa, briza care te epuizau. Ne culcam la ora 10 în fiecare seară. Doar în una am stat până la 12. Am mers pe diferite plaje și ne-am bucurat de peisajele uimitoare. Am făcut și antrenamente la piscină. A fost super fain! Chiar recomand și altora să vină la următoarele care se vor organiza.”




Își încurajează prietenii să practice sport de fiecare dată când are ocazia: „Mare parte dintre ei dau vina pe timp, însă dacă îți organizezi programul, poți să mergi la sală. Sunt foarte multe locuri care au program până mai târziu. Există și varianta de a te trezi dimineața și să faci exercițiile potrivite, astfel încât să capeți energie toată ziua. Să încerce! Asta recomand tuturor.”

889 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page